BeweegmetReden is ervan overtuigd dat netwerken en samenwerkingsverbanden een betekenisvolle aanvulling zijn voor het verwerven van werk (bovenop het min of meer "traditionele solliciteren"). Daarom wordt ook actief geinvesteerd in samenwerking met derden:

WorkFirst Veluwe (Alerto Reintegratie)
Een bureau voor werving&selectie, coaching en reintegratie, en uitzenden en detachering. Gevestigd in Apeldoorn, wat onder meer mensen bemiddelt voor in de bouw, metaal en administratieve functies. Sinds medio 2007 worden in nauwe samenwerking mensen omgeschoold voor de beveiligingsbranche (werving, eerste selectie, begeleiding door reintegratiebedrijf, praktijkbegeleiding en inroostering door beveiligingsbedrijf).
Werkgebied is in principe heel Nederland, de samenwerking omvat vooral de regio tussen Utrecht-Zwolle-Nijmegen. Vanaf maart 2011 is WorkFirst Veluwe gevestigd op de Industrieweg 85 in Zutphen.

Hans Meyer van "Oog voor Werk"  (gevestigd in Amersfoort)
Inmiddels werken Hans en Marc-Peter al bijna 10 jaar met elkaar samen. Gezamenlijk waren zij actief in het project "zorg maakt werk", in de periode 2005-2007 (zie ook opdrachtgevers). In de jaren die volgden fungeerden zij als elkaars vervanging en backup. Daarnaast vindt op het niveau van individuele clienten regelmatig contact plaats.